In verband met de corona maatregelen hanteren we de richtlijnen van het RIVM en aanvullend nemen wij enkele extra maatregelen.

Richtlijnen RIVM Contactberoepen:
✓Het werk wordt zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand georganiseerd.
✓Er wordt gewerkt op afspraak, waarbij de ondernemer/medewerker en de klant samen vooraf bespreken of het bezoek een risico oplevert.

Mondkapjes:
In een aantal situaties is het niet mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren. Voor contactberoepen neemt een check vooraf veel risico’s weg. Het dragen van mondkapjes is dan niet nodig, maar het staat ieder natuurlijk vrij er gebruik van te maken. Om schaarste in de zorg te voorkomen, mogen dit geen medische mondkapjes zijn die bedoeld zijn voor de zorg.

Aanvullende maatregelen Het gezond geheel:
Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten; kom dan niet naar de massage.

Bij binnenkomst:
✓De masseur stelt controlevraag: ‘Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?’ Wanneer het antwoord ‘ja’ is zal de massage niet worden uitgevoerd.
✓Masseur en medewerker wassen/desinfecteren hun handen.
✓Masseur reinigt de stoel met desinfectiemiddel.
✓Tijdens het intakegesprek houdt de masseur 1,5 meter afstand. Masseur draagt, indien gewenst, een niet-medisch mondkapje tijdens de intake en het instellen van de massagestoel. Als de cliënt een mondkapje wil dragen neem hij/zij deze zelf mee.

✓De hoofdsteun wordt bekleed met een schone cover. Iedere massage een nieuw exemplaar.
✓De armsteun wordt afgedekt met een papieren tissue of handdoek. Iedere massage een nieuw exemplaar.
✓Bij ‘tafelmassages’ wordt de massagetafel afgedekt met een schone cover en de cliënt met handdoeken. Iedere massage schone exemplaren.
Tijdens de massage:
✓Het mondkapje mag tijdens de massage worden afgezet. Als de masseur dicht bij het gezicht komt wordt het kapje weer opgezet.

Bij vertrek:
✓Indien gewenst wordt het mondkapje na afloop van de massage weer opgezet.
✓Cliënt en masseur wassen/desinfecteren de handen.

Na elke massage wordt de ruimte gelucht. Als er op locatie geen raam open kan, neemt de masseur een spray of diffuser mee met reinigende etherische olie.